Anouk Kouwenhoven

Individuele zorg aan huis

Zorgverlener in hart en nieren


Ik ben Anouk Kouwenhoven, geboren in december '87 en sinds 2003 werkzaam in de zorg. Mijn interesse ligt op verschillende vlakken binnen de zorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg maar ook schoonheidszorg.

Naast zorgverlener ben ik moeder van twee jongens en erg gelukkig met mijn partner waar ik bijna 10 jaar mee samen ben. 

Zoals een hoop mensen kunnen beamen, is de zorg in Nederland de afgelopen jaren enorm veranderd. Minder tijd voor de cliënt, veel administratie. Cliënten en families met klachten en ontevreden gevoelens, medewerkers die de benen onder hun lijf vandaan lopen, zich ongehoord voelen en elke dag met een rot gevoel naar huis gaan, omdat deze manier van werken, niet is waar ze ooit voor hebben gekozen. 

Als je in de zorg gaat werken, heb je een 'zorghart'. Je voelt je verantwoordelijk voor andere mensen, in welk opzicht dan ook. Tijd kunnen nemen om naar de ander te luisteren, tijd hebben om iemand de juiste zorg te kunnen bieden en de deur uit gaan met een tevreden cliënt, netwerk en als zorgverlener zelf ook. Dit lukt sommige zorgverleners nog wel, maar dan wel in eigen tijd, en vaak eindigend met een burn-out of zware lichamelijke klachten. 

Via via kwam ik bij een bericht op Facebook terecht. Een gezin met een ziek zoontje, zocht iemand, die bij hen in huis het gezin kwam ondersteunen. Na een aantal gesprekken leek het zo bedoelt te zijn. Hier kon ik mijn 'zorghart' laten spreken, ik zou de tijd krijgen om de juiste zorg te kunnen verlenen en op deze manier iedereen een fijn en tevreden gevoel kunnen geven. Het balletje is gaan rollen en zo werd ik zzp-er en is Anori Care opgericht.